9. syyskuuta 2011

tsi leikekuva masking tapesta!

Masking tape on siitä mukavaa, että sitä voi antaa lastenkin käsitellä. Pikku lapsi kun jaksaa napsaista teippipalan helpostikin poikki ja jos teippi menee jotenkin ruttuun / vinoon, on se helppo asetella uudestaan haluamaansa suuntaan. Teimmekin lasteni kanssa pieniä leikekuvia masking tapesta. Lopputulos oli mielestäni melko hauska, joten haluan jakaa sen kanssanne. Tässä siis eka Teippitarhan tutorial - Leikekuva masking tapesta! Leikekuvan teko alkoi sommittelemalla erilaisia washi-teippejä valkoiselle kartongille. Pikku-apuri oli innoissaan kun sai auttaa ja askarrella "äidin teipeillä" :)

Kollaasista näkee hyvin, miten kivasti masking tape kuultaa läpi. Värisävyjä voi siis sekoitella hauskasti teippaamalla päälle uuden ja uuden kerroksen.

Sitten leikekuvaan. Ensin tein haluamani leikekuvan kartongista ja piirsin tussilla ääriviivat kollaasin päälle. Sitten vaan saksilla nips naps ääriviivoja myöten. Helpommalla toki pääsisi jollain stanssilla tai kuvioleikkurilla, mutta onnistuu se näin manuaalisestikin :)

Lehmän päätähän tuo leikekuva esittää :) Lehmät pääsivät koristamaan kortin kantta.

Kortin päällä voimapaperia ja kulmiin teipattu kapeaa masking tapea. Nämä kapeat teipinpätkät katkoin teippirullatelineen katkojalla. Välillä tällainen viimeistellympi reuna näyttää mukavalle.

Tässä tekniikassa tykkäsin siitä, miten jokainen leikekuva oli oman näköisensä. Sai tehtyä oikein varsinaisen lehmälauman omine väreineen :)

Teippailemisiin!
TSI = Tee Se Itse
Leikekuva = Die-cut, stanssikuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!