18. lokakuuta 2011

Tee itse seinätekstit masking tapella!

Muutama postaus takaperin lupasin laittaa ohjeita, miten masking tapella voi tehdä omia tekstejä vaikkapa seinälle. Ohjeet ovat suomennoksia Erinin Better than bland -blogista josta myös kuvat ja idea.Kaikki alkaa siitä, että päätät minkä tekstin haluat ja millä fontilla. Kun olet sen päätöksen tehnyt, printtaa teksti tulostimellasi sen kokoisilla kirjaimilla kuin teippitekstinkin haluat olevan.

Muita  työhön tarvittavia tavaroita ovat:
- leivinpaperi
- värillinen permanent tussi (eri väriä kuin valitsemasi teippi / teipit)
- askarteluveitsi
- leikkuualusta
- sekä toki teipit joilla haluat seinätekstin tehdä :)

Kun olet tekstin printannut, leikkaa siitä sopivan pituinen pätkä ja teippaa se kiinni leivinpaperiin tekstipuoli luettavasti ylöspäin. Kuten alla:


Tämän jälkeen kopio kirjaimet kirjoittaen ne tussilla leivinpaperiin. Kun olet tämän tehnyt, ota printtiteksti irti leivinpaperista:


Peitä tussilla tekemäsi teksti haluamallasi washi tapella. Erin on käyttänyt tässä mustaa masking teippiä, mutta mahdollisuudet ovat rajattomat kun pelaa eri värien ja kuvioiden kanssa :) Mikäli et omista leveää masking tapea, teippaa kapeita teippejä vieretysten ja hieman lomittainkin (jotta kirjain on helpompi käsitellä) - näin saat isompaakin fonttia.

Sitten tulee projektin työläin vaihe - kirjainten irrottelu askarteluveitsellä.
Eli käännä leivinpaperi nurinpäin ja irrottele (tässä kuvassa punaisia) kirjaimia myöten kirjaimet.
Kuva Googlen kuvahausta
Tähän irrottelutyöhön kannattaa käyttää tosiaan askarteluveistä. Sillä saa tarkaa jälkeä. Ellet askarteluveistä omista ja askarteluliikkeet ovat kaukana, saa apteekeista hätäapuna ns. kirurgin veitsiä. Ovat kovin samanlaisia kuin askarteluveitset ja hintaa on alta pari euroa. Myös mattopuukko käy mutta on kömpelömpi käyttää.


Sitten ei muuta kun teksti seinälle ja ihailemaan oman käden jälkeä :) Onhan tämä toki työläämpää tehdä kuin ostaa valmis teksti, mutta itseäni ainakin viehättää tässä tavassa se, että tulos on jotenkin elävämpi ja lisäksi voit ihan itse valita mitä värejä tai kuvioita käytät. Soveltuupa tämä sama tekniikka vaikka jonkun kuvankin tekoon. Kivaa on myös se, että masking tapella tehty teksti lähtee mukavasti poiskin, jos siihen sitten joku päivä kyllästyy.

Teippitarhan valikoimista tähän työhön sopii mikä tahansa mt masking tape. Leveimmät värikkäät mt masking tape rullat löydät viiden rullan seteistä. Niissä levein teippi on 30 mm leveää. Jos taas haluat käyttää mustaa teippiä kuten Erin, sitä löytyy täältä ja yhdessä valkoisen peittävän teipin kanssa täältä.


Teippailemisiin!
PS. Tervetuloa kaikki uuden lukijat :)
PPS: Tasan kuukausi aikaa Suomen Kädentaidot -messuihin! Teippitarha on mukana messuilla, oletko sinäkin?

4 kommenttia:

 1. Kiva idea! Tällä tavalla saisi persoonallisempiakin tekstejä seinille, ei vain niitä perusjuttuja, joita kaupoista löytyy - en vain tiedä, riittäisikö minulla kärsivällisyys tällaisen tekoon... ;D

  VastaaPoista
 2. Joo, ihan niin :) Lopputulos on todella kiva, mutta pitkäjänteisyyttä ja mahdollisuutta keskittyä rauhassa varmasti vaatii, ainakin pidempi teksti. Mutta mitäs jos ottaiskin tavoitteeksi kirjain / päivä tai viikko tai jopa kuukausi? Hmm.. mikä olis kiva teksti jossa on vain 12 kirjainta ;)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva idea, taidan yrittää ihan selkosuomella MUMMOLA jollekin hyvälle paikalle kotonani. Se on kuitenkin niin huippua kun ne pikkuiset tulevat käymään:)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa kivalle idealle! Eikä ole kovin monta kirjaintakaan tehtäväksi. Teipin värillä ja kuosilla sekä fontin valinnalla voi sitten kivasti korostaa haluamaansa tunnelmaa.

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!