30. marraskuuta 2012

Kaulakoru teipistä ja klemmareista

Muistatteko kun kerroin että väsäsään jotain juttua klemmareista ja teipeistä. No, otsikko sen jo paljastikin että niistä syntyi kaulakoru ja sanoisinpa että oikein statement kaulakoru ;) Helsingin ja Tampereen kässämessuilla tämä killuikin kaulassani.


Tavitset koruun vain klemmareita ja teippiä. Jälleen kerran japanilainen masking / washiteippi toimii tässä mainiosti. Se kun on kivan pehmeää ja taipuisaa - helppoa työstää.


Korun idea on kovin yksinkertainen: tee klemmareista korun kehikko ja teippaa aina yksi klemmari kerrallaan sitä mukaa kun kehikko etenee.

Vasemmassa klemmarissa vasta yksi suikale teippiä
Teippasin itse 15mm leveää masking teippiä kaksi suikaletta vierekkäin (ja hieman päällekkäin). Suikaleeksi riittää tuollainen n. 3 cm pitkä teippipala.

Puolikas salmiakki
Korun salmiakkikuvio muodostuu kun kiinnittä yhteen klemmariin kaksi klemmaria ja sitten näiden toiseen päähän yhden klemmarin vaakatasoon.

 
Tässä salmiakki teipattuna. Huomaathan jättää aina klemmarin päätä teippaamatta jotta saat siihen taas uuden klemmarin kiinni!

Jos haluaa viimeistellyn ilmeen, kannattaa korun kiinnitys tehdä vaikka jollain aidolla korulukolla. Itse pyysin vain mr. Tarhuria teippaamaan vielä yhden klemmarin niskapuolelle korun sulkijaksi.
Koru kesti kärsimättä kaksi täyttä messupäivää ja odottaa jo uusia käyttökertoja


Kerrottakoon, että näin suuren korun tekeminen oli jo hieman aikaa vievää. Itsellä meni yksi ilta. Mukavaa tässä on se, että voit tehdä juuri sen värisen korun kuin haluat. Väriyhdistelmät ovat rajattomat ja toki myös korun muotoa voi varioida vapaasti. Itse käytin tuohon valmiiseen koruun neonpinkkiä, roosaa ja mudan väristä mt masking teippiä. Vaihekuvissa taas väreinä roosa, minttu ja leveä vinoraita kulta mt masking tape.

Inspiraation tämän tekemiseen sain jälleen Amerikan ehtymättömistä ideavarastoista :)

Teippailemisiin!

4 kommenttia:

 1. Ihana, että sulla onkin huippu ideoita! Kiva kun jaat niitä meillekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit :) Juu, aina kun ehdin niin yritän tänne näitä laitella :)

   Poista
 2. Jestas mikä idea! Enpä olisi itse tuota keksinyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itsekin tosiaan sain sen kipinän teippailla klemmareita tuolta jenkkiblogeista :)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin!