13. joulukuuta 2012

Washiteippi ja tuikut

Näin sopivasti Lucian päivänä, jota myös valon päiväksi kutsutaan, ajattelin postata aiheesta josta minulta usein kysytään - voiko washiteippiä teipata tuikun ympärille? 


Washi / masking teipit ovat paperimateriaalia. Niipä tulee olla todella varovainen mikäli haluaa polttaa tuikkua, jonka ympärillä on washiteippiä. Ensinnäkin teippi tulee teipata huolella tuikun ulkopuolelle. Sitten taas teipatun tuikun polttaminen tulee tehdä ehdottomasti jatkuvan valvonnan alla. Näinhän perustuikunkin suhteen on, niissähän on aina se allaspalovaara. Mutta etenkin teipattu tuikku tulee polttaa vain valvonnan alla ja kaukana muusta palavasta materiaalista.

Itse olen polttanut tuikun ympärillä näitä kaikista laadukkaampia mt masking tape teippejä ja ne ovat kestäneet tuikun lämmön. Mutta pakko vielä korostaa että vain valvonnan alla poltettavaksi ja omalla vastuulla :)

Teippaa säilyketölkki ja laita sinne tuikku - teipit ovat turvallisen välimatkan päässä tulesta :)
Kynttilän ympärilläkin washiteipit näyttävät kivoille, mutta niissäkin on muistettava seurata tilannetta. Kun kynttilä on palanut lähemmäs teippailuja, ota teipit pois jotteivat ne vaan sytkähdä tuleen.

Polta teipattua tuikkua ja teipattua kynttilää vain valvonnan alla - poista myös teipit kynttilän ympäriltä kun kynttilä on palanut lähemmäs teippejä
Muovisia kuvioteippejä en ole tuikun ympärillä testaillut, mutta pilttipurkin ulkopuolen kuumuutta ne kyllä kestävät. Mutta varoituksen sana tästäkin:
Pilttipurkeissahan on se räjähdysvaara kun niissä polttaa tuikkua - purkin pohja saattaa kuumentua liikaa ja purkki poksahtaa. Tämän voi estää esim. hiekkakerroksella purkin pohjalla. 

Turvallisia hetkiä tunnelmallisten tuikkujen ym. tulien kanssa :) Teippailemisiin!2 kommenttia:

  1. no nyt jo vähän harmittaa, kun menin heittämään pois juuri tuollaisia pieniä metallipurkkeja, kun halusin ne tuikkukipoiksi, mutta olivat sellaisinaan turhan rumia. :)

    VastaaPoista
  2. No voi harmi :(
    Mutta entä jos ostais nyt sitten purkkiananasta ja tonnikalaa? Noiden kevyteväiden jälkeen voisi hyvällä omallatunnolla syödä sitten joulusuklaitakin ;)

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!