8. toukokuuta 2013

Äitienpäiväkortti ideoita

Vielä ehtii hyvin tekemään kortin tulevaksi sunnuntaiksi, äitienpäiväksi. Tässä mallit pariin erilaiseen korttiin.

Teemuki-korttia varten tarvitset kartonkia, teepussin, lyijykynän, sakset ja teippiä. Taita kartonki keskeltä kahtia (taite mukin pohjaksi) ja hahmottele kartonkiin mukin kuva lyijykynällä. Ota teepussi avuksi mittoja varten.
Sitten vaan leikkaamaan teemukia kartongista. Tämän jälkeen teemukin voikin kuvittaa haluamallaan teipillä. Itse käytin nyt kangasteippiä. Pyöräytäthän teipin mukin reunojen yli, jotta mukista tulee sellainen tasku, jonne teepussin voi sujauttaa.

Nuo Nordqvistin Muumi-teet ovat jotain tosi söpöä ja sopivat korttiin ihanasti sellaisenaan. Toki viitseliäämpi voi tuunata vaikka perus Lipton-pussinkin mieleisekseen :) Alakuvasta näetkin että jotta teepussin narun ja sen pikku etiketin saa roikkumaan mukista, olen leikannut teepussin suojaa yläreunasta ja sulkenut sitten washiteipillä.
Tämä toinen korttimalli onkin tehty itseasiassa taannoin mr. Tarhurille synttärikortiksi, mutta aihe sopii todella hyvin äitienpäiväänkin :) Kortin jujuna on tuo kortista pompahtava mittanauha ja tekstit kortin kannessa: "Arvaa kuinka paljon Sua rakastamme.." ja sitten vastaus sisällä: "Näääin paljon ja vielä enemmän!". 

Mittanauhateippi on teipattu valkoiselle kartongille ja sitten mittanauhan ylä- ja alapuolelle pinkkiä ja punaista masking teippiä. Värikohtiin mustalla tussilla sydänten ääriviivat ja sitten saksilla niks naks ylimääräiset pois.

Mittanauha kiinni teipillä kortin reunakulmiin. Huomaathan, että mittanauha on hieman kortin leveyttä lyhempi. Tällöin mittanauha pompahtaa kivasti esiin kun kortin avaa.

Viime vuoden äitienpäiväkortti-ideat löydät tästä.
Mukavia korttiaskarteluita ja ihanaa tulevaa äitienpäivää <3
 

4 kommenttia:

 1. Kiitos ihanasta kortti-ideasta!!
  Meillä askarreltiin tänään teemukeja ja käytiin ostamassa Muumi-teetä ihan niitä varten.. Olen varma, että mummut tykkää! :D
  Aurinkoista äitienpäivää sinulle!
  Terveisin Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain :) Kiva että ideasta oli apua kortin teossa!
   Juu, meillä lapset tekivät omat versiot mummoille tästä teekupista ja kyllä tykkäsivät, mummot ja lapset :D
   Kiitokset vielä :)

   Poista
 2. Tosi kivoja kortti-ideoita! Vielä on äidille kortti askartelematta ja kaapista löytyy Muumi-teetä, joten taidan tuon kupin toteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän sattui sitten sopivasti :)
   Tuo on kyllä tosi suloista tuo Muumi-tee. Itsekin sain vinkin teestä ystävältä. En olisi kaupan paketin perusteella hoksannut, että teepussukoilla on noin kivat nimetkin.

   Poista

Kiva kun jätät kommentin!