1. heinäkuuta 2013

Purkkikakku - kun ei mene ihan niin kuin Strömsössä..

Olin kuolaillut jo jonkin aikaa Belle Baie -blogin Caramel Chocolate Deluxe kakkua ja päätinkin tehdä kakun juhannusviemisiksi. Kuten kakun nimi jo "velvoittaa", nyt olisi luvassa melko luksuskakku ja ulkonäönkin pitäisi toki olla kohdallaan..


Jep jep, ulkonäkö on kuitenkin aikalailla erinnäköinen kuin alkuperäinen... Noh, tämän kakun kohdalla alkoi vastoinkäymiset jo alkumetreillä. Kakun pohjana on Dominoita. Olin napannut kaupasta mukaani sitten niitä ekstratäytteellä olevia Dominoita. Ne kun jyräytti hienoksi voin kanssa, oli lopputulos tooodella löysä. Aloin epäilemään, josko tuo pohja-aines jaksaisi pysyä irtovuoan sisällä, koska tämä kakku paistetaan vesihauteessa. "Näppäränä" sitten ajattelin että tehdäänpä kakku ylösalaisin ja isoon leipävuokaan. Tältä näytti lopputulos..

Se liian pehmeä pohja oli rapsakoitunut uunissa varsin mukavasti eli olisi ehkä sittenkin toiminut myös irtovuoassa. Hmph.  Mutta hei, ihan hauska ylösalaisinkakku kuitenkin! Vai oliko sittenkään..

Täytteessä oli kananmunaa, joten ajattelin että siitä tulee jotenkin jämäkämpi ja kakku pullahtaisi vuoasta ihan vaan kumoamalla - not. Piti käyttää paria eri lastaa joilla onkia kakku mahdollisimman suurissa paloissa ulos vuoasta. Voi vaan arvata miten kaunis kakku oli kaiken tuon veivaamisen jälkeen..
Not so Deluxe..

Amerikan puolelta olin ihastellut kakkusia joita oli ihan tarkoituksella tehty suoraan purkkiin, joten siitä se idea sitten lähti - tehdäänkin suosiolla purkkikakku, Cake in a jar!


Eli ei muuta kun kakkupalasia lasitölkkiin ja lisukkeeksi kinuskikastiketta ja mansikoita. Lasitölkin ympärille vielä pätkä kangasteippiä somisteeksi ja juomaan kansallisromantiikkaa uhkuva koivupilli ja hämäys on valmis: juu-u, tämänhän oli tarkoituskin olla tällainen übertrendikäs purkkikakku ;)


Käytän purkkikakkuideaa varmasti jatkossakin, tosin sitten ihan tarkoituksella. Tällainen purkkikakku kun on varsin näppärä pientenkin käteen ja myös ulkona tarjoiltavaksi. Kakku oli sitäpaitsi herkullisen makuista, joten loppu hyvin kaikki hyvin*!

Teippailemisiin!
*Mitä nyt kuopus sairastui vesirokkoon ja esikoinen sai samaan aikaan mahataudin joten jussi vietettiinkin sitten tiiviisti omissa oloissamme.. Onneksi oli sentään kakkua lohdukkeena :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!