14. elokuuta 2013

Pakeroimista (=kirjojen päällystämistä)

..tarkemmin vielä vihkojen päällystämistä tällä kertaa :) Muistan vain omasta lapsuudestani kun äiti aina nimenomaan pakeroi koulukirjat, se oli se meidän sana tälle kirjojen päällystämiselle <3 Ja miten aika rientääkään, nyt minä sitten vuorostaan pakeroin omien lasteni vihkoja. Eli ei vielä koulukirjoja kuitenkaan, mutta askel siihen suuntaan on jo otettu - esikoinen kun aloitti eskarin ja kuopus "isojen poikien kerhon", kuten hän itse tomerana toteaa. (Haikea huokaus tähän, miten se aika juokseekaan..)


Saatoin hieman innostua pakeroimisesta.. Vihkoja kun ei ollut nyt kun nuo kaksi niin ei käynyt liian työlääksikään.


Lähtötilanne on perinteisen sininen. Kaunis toki näinkin ja pelkkä kontaktimuovi olisi riittänyt, mutta minkäs teet kun ehdotin pojille "koristellaanko vähän teipeillä" ja vastaus on "JOOO!" - En pistänyt vastaan ;)


Jotta teipit tulevat paremmin näkyviin, päällystin eskarivihon ihan vaan valkoisella paperilla ja kerhovihon ruskealla pakkauspaperilla. Paperit sai kiinni vihon pintaan liimapuikolla.

Sitten pintaan kuopuksen valitsemaa Nalle Puh kuvioteippiä (tuota teippiä ei valitettavasti löydy tällä hetkellä valikoimistamme).

Esikoinen taas halusi vihkoonsa näitä mt masking teippien ensyklopedia sarjaa ja huomioiden vielä että mineraaliteippiä tulee varmasti eniten :) Vihkojen päälle sitten vielä kontaktimuovit niin valmista tuli!

Tässä vielä näyte esikoisen viime vuoden kerhovihosta. Silloin pakeroin sen ihan vaan leveällä kuvioteipillä. Näin hyvin vihko piti kuosinsa, että ihan toimivaa (ja nopeampaa) pakeroimista tämäkin!


Blogi on ollut nyt aikalailla kesälaitumilla. Teippailtu kyllä on ja vaikka mitä. Palataan niihin myöhemmin, tämä vihkojen teippailu-postaus tuntui vaan tähän kohtaan ajankohtaisimmalta :)

Teippailemisiin!

5 kommenttia:

 1. Oi miten hienosti päällystetyt vihot! :) Tämä pitääkin pistää korvan taakse tulevien vuosien varalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :)
   Kuvat eivät oikein tee oikeuttaan (vähän turhan keltaiset) kun tuli kuvattua hämärässä valossa yön tunteina (ja myös päällystettyäkin..)

   Poista
 2. Apua! Muhun iski hirveä pakeroimis-himo ;D
  En taida uskaltaa näyttää esikoiselle tuota vihkonpäällystysideaa... ihana on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D

   Joo, meidän lapsille ei tullut kun vain yhdet vihkot, niin oli helppo innostua teippaamaan vähän reippaamminkin. Mutta toki voi teipata vähän maltillisemminkin, vaikka vain yksi raita suosikkiteippiä vihkon kannen reunaan. Sekin antaa jo ilmettä :)

   Poista
 3. Aivan ihania, onpas mukavaa kun löysin blogisi.
  Mukavaa alkanutta viikkoa t: hanna

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!