19. marraskuuta 2013

Joulukorttimalleja washiteipeistä tehden

Tämän joulun joulukorttien askartelut on aloitettu Teippitarhassa - washiteipeillä, kuinkas muuten :)

Tekaisin messuille muutaman joulukorttimallin ja ajattelin jakaa ne tänne bloginkin puolelle. 

Ensin adventtikynttilät washiteipistä -joulukortti:

Teippaa kartongille neljä pätkää washiteippiä. Piirrä kynttilöille tulet (vahaliidulla, puuvärillä, puhallustusseilla <- näillä tein kortin liekit) ja kynttilälangat (mustalla tussilla).

 Lahjapaketti-joulukortti:Teippaa kortin päälle ikäänkuin lahjanaru ja sitten vielä washiteippirusetti. Rusetin ohjeen löydät tästä. Pakettikortiksi sopii pätkä washiteippiä. 

Washijoulukuusi-joulukortti:


Niin, tämän piti esittää kuusta, vaikka itselle tulee jotenkin mieleen lahjapino :D Mutta tällaisen washikuusen toteutukseen löytyykin monta eri tapaa, tässä nyt yksi. Vuoden 2011 joulukorttikuuset näyttivät tältä :) (Pahoittelut sumeasta kuvasta)

Punainen tupa ja washimetsä -joulukortti:

Korttipohjaan kapeaa masking washia mäeksi, mäen huipulle washikuusia ja mäen alle punainen tupa. Alle vielä joulutervehdys teipattuna. Idean tähän sain googlen kuvahaulla tästä kuvasta.

Joulukranssi-joulukortti:


Teippaa nöyriin washiviirejä ja kiinnitä nyöri viimeisellä washiviiripalasella pyöreäksi kranssiksi.


Kiinnitä kranssi korttiin ja lisää vielä kortin alalaitaan pari pätkää washiteippiä. Tähän jouluiseen kranssiin sain idean US-sivustolta Nobiggie.

Sitten todella helppo ja nopea joulukortti:


Sommittele washiteipeistä kiva yhdistelmä ja teippaile korttiin haluamassasi järjestyksessä. Voisiko helpompaa itsetehtyä joulukorttia enää olla :)

Ja sokerina pohjalla: Piilota viestisi -joulukortti:


Leikkaa korttipohjaan sopiva kartio ja teippaa sitten korttipohjaan kartion ulkopuolelle jäävät alueet haluamallasi teipillä. 


Teippaa / kirjoita haluamasi viesti korttipohjaan ja kiinnitä koristeltu kartiokuusi haaraniitillä korttipohjaan. Kortin saa sitten vähän normaalista poikkeavalla tavalla auki viestin lukemista varten. Viestin tilalle voi teipata myös vaikka valokuvan! 
Tämä kortti-idea oli mielestäni todella hauska ja oivaltava. Kunniaa en itselleni tästä voi ottaa, vaan alkuperäisen (ja tyylikkään) version löydät US-blogista The Sweet Beast.

Washiteipeillä joulukortit saa tehtyä siis helposti, näppärästi ja nopeasti :) Viimeisimmässä Taika-lehdessä (Joulunumero 11-12/2013) olikin jopa 13 erilaista teipattua joulukorttimallia - Löydät ne sivuilta 66-67! Varsin upeita kortteja olikin :) Kiitokset Taika-lehteen jutusta!!


Lehdellä on muuten joulukalenteri jo nyt marraskuussa käynnissä verkkosivuillaan! Nappaa siis täältä kivat ideat jouluaskarteluihin ja osallistu samalla arvontoihin!

Mukavia joulukorttitalkoita ja teippailemisiin! Joko sinä olet aloittanut korttien teon?
PS: Korttien teipit löydät helpoiten täältä. Rullaile sivua alaspäin ja siitä sitten uusia sivuja eteenpäin :)

10 kommenttia:

 1. IIH, tuon ihanan kuusikortin inspiroimana ostinkin messuilta jokusen teippirullan, ja ihan pakko oli tilailla hiukan lisää nettikaupasta kun pääsin kotiin... Nyt vaan odottelen että työt antaa myöden, ja pääsee askartelemaan ( ja sillä välin tilauskin varmaan jo on saapunut) :) ! Tuota "piilota viesti-joulukorttia" pitänee kokeilla myös... Mielenkiinnolla odotan lopputulosta, millaisia niistä oman käden jäljistä sitten tulee... KIITOS HIENOISTA IDEOISTA! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain :) Kiva että näistä on iloa!
   Sehän se on tosiaan kiva että näistäkin korteista saa kovin erinäköisiä riippuen millaista teippiä käyttää. Voi sitten ihan oman maun mukaan valita värimaailman jne :)
   Mukavia teippailuja!

   Poista
 2. Kiva, kun nämä tuli tänne blogiinkin! Messuilla näistä innostuneena ostin sitä teippiä, vaan nyt alkaa mietityttää, että taisin ostaa kolmea valkopohjaista teippiä, mitenhän ne näkyvät korttipohjilta... Ehkä täytyy kokeilla värikkäitä pohjia sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että näitä malleja on tännekin kaivattu :)
   No, valkoiselta pohjalta valkopohjaisen teipin kuviot tulevat ainakin kirkkaana näkyviin :)
   Washiteippi kun on läpikuultavaa, niin taustaväri vaikuttaa teippiin myös. Sitten jos haluaa että washiteipin valkoinen pysyy värillisellä taustallakin valkoisena, niin alle voi laittaa mt mattavalkoista washiteippiä (on peittävää)
   http://www.teippitarha.fi/epages/teippitarha.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20121008-11092-153610-1/Products/1PD-G
   Mukavia teippailuja!

   Poista
 3. Törmäsin teidän yritykseen tänään messuilla.Tulinki heti kurkkaan.Kivoja ideoita =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset käynnistä osastollamme! Kiva kuulla että saat täältä ideoita teippailuun :)

   Poista
 4. Heräsi vielä tällainen kysymys joulukorttiaskarteluja aloitellessani: miten saa teipattua mahdollisimman suoraan, kun esim. teippaa vierekkäin teipeillä jotain aluetta tai käyttää teippiä kaksinkerroin kuten rusetissa? Onko tähän mitään oikotietä onneen, vai löytyykö se vain yrityksen ja erehdyksen kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä kysymyksiä :)
   Suoraan teippaamiseen (peittävä pohja, esim. kortti) ei oikein ole muuta keinoa kun tehdä vaikkapa viivottimella ja lyijykynällä pikku merkkejä joita sitten seuraa teipillä. Läpinäkyvää pintaa (esim. lasi) teipatessa, voi taustalle kiinnittää avuksi esim. kontaktimuovin taustalla olevaa ruudukkoa - helpottaa kovasti suoraan teippaamista.
   Pakettirusetti - kun taittaa teipin kaksinkerroin, niin helpointa on lähteä taittamaan siitä taitoskohdasta ja yrittää täsmätä kerralla mahd. suoraan. Jos meneekin vinoon, niin varovasti aukaisten washit saa vielä erilleen ja voi täsmätä uudestaan.
   Toivottavasti näistä on sinulle jotain apua :)

   Poista
 5. Moikka! Hauska idea teipaten tehdä joulukortti. Ihastuin tuohon mustavalkojoulukuuseen, siinä siis 7 erilaista teippiä. Miten tilaan ne? Moneenko korttiin rulla riittää. Kiitos etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit näistä inspiraatiota! Löydät juuri nuo teipit verkkokaupastamme täältä:
   http://www.teippitarha.fi/Joulu


   Yhdessä washiteippirullassa on 10 metriä teippiä. Jos käyttäisi tuohon kuusimalliin vain yhtä teippirullaa (yhtä mallia) niin laskennallisesti rullasta pitäisi riittää 26:een postikorttiin (kortin kokona sellainen peruskokoinen postikortti). Jos sitten haluaa käyttää vaikka juuri seitsemää erilaista teippiä, niin sitten riittää jo
   26 x 7 = 182:een korttiin.
   Toivottavasti tästä oli sinulle apua :)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin!