2. joulukuuta 2013

Paperipillikranssi ja himmelit

Jatketaan vielä paperipilleillä hetkinen..


Paperipillitähti on tehty Eija Kosken Himmeli-kirjan ohjeen mukaan. Yhteen tähteen riitti paketillinen paperipillejä ja muutama pilli jäi vielä ylikin. Tuollaisen tähden voisi kiinnittää vaikka kuusen latvaankin - tulisi aika upea!Tähtihimmelin runkona käytin ohutta metallilankaa - varsin näppärää ja nopeaa kasaamista: lanka kulkee pillin läpi ilman neuloja ja solmut syntyvät ihan vaan pyörittelemällä lankaa. Lisäksi tähdestä tuli varsin kestävä. Tämän idean sain Mr. Tarhurilta. Siitä vielä hetken kuluttua lisää :)


Paperipillikranssin taas tein seuraavasti:


Taustalla on siis pahvista leikattu pohja - ota vaikka lautanen ulkokehän malliksi ja lasi sisäkehän malliksi, saat helposti tehtyä symmetrisen kranssipohjan. Leikkaa sitten yksi pilli vinottain ohjeen ylimmän kuvan mittojen mukaan (mitat otettu pillin pisimmästä / terävimmästä kohdasta). 

Leikkaa lyhyiden pillien sisäkärjetkin teräviksi - tämä helpottaa niiden kiinnitystä pitkien väliin. Vaihtoehtoisesti voit vain litistää pillin sisäkärkeä sormilla.
Mikäli teet yksivärisen kranssin, niin tämänkokoiseen riittää yksi paketillinen pillejä. Jos haluat kaksivärisen (kuten malli), tarvitse kaksi pakettia. Käytä liimaamiseen kuumaliimaa - pitää hyvin ja nopeaan. Tässä kuvassa kranssi kiinnitetty kultaisella mt Casa teippitapetilla, 5cm. Teippitapettia kiinnitetty myös seinään :)

Ja sokerina pohjalla..


Ihan totta, nämä ovat Mr. Teipparin käsialaa! Hän käytti paukkulankaa himmelin kasaamiseen - mahtava idea! Siitähän se oma ajatuskin sitten lähti käyttää metallilankaa tuon tähden kasaamiseen. Aika upea himmeli vai mitä <3 

Jospa ensi kerralla taas teippailtaisiin :)

2 kommenttia:

 1. No vautsi, upeita kaikki, mutta mitä ihmettä on paukkulanka?
  Nimittäin jos se on jotain "paukkuvaa" tms. niin kyllä taatusti täällä meidän nuori Joni herrakin innostuu himmeleitä värkkäämään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Valitettavasti / onneksi paukkulanka ei pauku itsessään eikä räjähtele. Nimitys tulee siitä että tuollaista lankaa käytetään kun räjäytellään vaikka kalliota. Paukkulanka on siis ohutta metallilankaa jonka päällä on punainen / sininen ohut muovipäällyste.
   Himmelin teko paperipilleistä + metallilangasta on kyllä jo varsin helppoa, etenkin jos vertaa yhdistelmään oljet + puuvillalanka. Tämä ainakin oma mielipiteeni :)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin!