20. joulukuuta 2013

Piparikaruselli oikaisten

Piparkakkutalo pelkästä piparista on toki herkullista ja perinteikästä, mutta mitäpä jos oikaisee hieman ja ottaa avuksi myös teippiä, paperipillejä ja pahvia? No, lopputuloksena voi olla sitten vaikka tämän näköinen piparikaruselli..


Piparia on siis kaikki muut paitsi karusellin pylväät (paperipillejä teippi-viirein), karusellin keskusta (pahvihylsy joka teipattu kuvioidulla ilmastointiteipillä) ja katon alunen (aaltopahvia) & alin pohja (aaltopahvia jonka reunat teipattu kangasteipillä).


Kaavat tähän piparikaruselliin nappasin Floran sivuilta, mutta harmi kyllä, sivu ei toimi enää? Eri osien kiinnitykseen käytin sulatettua sokeria (nimim. kaksi palanutta sormenpäätä..). Ja ennen kiinnitystä hioin katon osia suoriksi raastinraudalla, sillä pienimmällä terällä. 


Ja mitäs pikkuiset tekivät sillä aikaa kun äiti väsäsi karusellia? Koristelivat ihan omaa piparkakkutaloa.  Siitä tulikin ihanan värikäs :)

Pienet kädet vaan tahtoivat hamuta taloa turhan innokkaasti, joten laitettiin se sitten "lukkojen taakse" odottamaan herkutteluhetkeä joulun jälkeen :)


Kaksi piparkakkutaloa /-rakennusta oli hieman liioittelua yhteen kotiin, joten kiikutettiin sitten tuo karuselli Ideaparkin piparkakkumaailmaan. Siellä se on nyt näytillä muiden (ja todella upeiden) pipartalojen kanssa. Ideaparkin piparkakkutaloja voit muuten myös äänestää Ideaparkin facebookissa, täällä (+hakea vinkkejä erilaisiin pipartaloihin). Kaikkien siellä äänestäneiden kesken arvotaan myös palkintoja! Meidän Piparikaruselli osallistui numerolla 51 :)

Mitä mieltä olet, pitäisikö pipartalon olla vain piparia vai onko ihan ok oikaista ja käyttää muitakin materiaaleja?2 kommenttia:

Kiva kun jätät kommentin!