14. joulukuuta 2013

Suklaatikkarit kolmella tapaa

Suklaa kuuluu jouluun, eikö vaan. Halusin kokeilla jonkinlaista suklaatikkari-ideaa siten että tikkarin vartena olisi paperipilli.

Ikeasta löytyi sopivasti kivoja talvi-aiheisia muotteja, joten toteutus oli varsin yksinkertaista:
Sulata suklaa
Kaada suklaa muottiin
Lisää paperipilli varreksi
Anna jäähtyä ja kovettua
Irrota muotistaan ja pakkaa

Suklaan sulattaminen tosin onkin melko tarkkaa puuhaa jos haluaa saada kiiltäväpintaisen suklaan. Puhutaankin suklaan temperoinnista. Oikaisin kuitenkin temperoinnissa ja pidin vain huolen että suklaa ei pääse kuumenemaan liikaa ja ettei suklaaseen pääse vesihöyryä (sulatin vesihauteessa). Johtuneeko oikaisusta että eihän noista nyt ihan täydellisiä yksilöitä tullut, mutta syötävän näköisiä kai kuitenkin :)

Lopuksi vielä sellofaania päälle ja kiinnitys washiteipillä.

Haluan samalla vinkata Matildan herkullisista suklaatikkareista. Nämä onnistuvat ilman noita varsinaisia muottejakin! Kurkatkaa tarkat ohjeet näihin Matildanna's blogista.

Kuva: Matildanna's
Tosi kiva idea vai mitä? Näissäkin voisi käyttää vartena myös paperipillejä. Tosin jos haluaa kuumaa kaakaota, niin paperipilli ei kovin kuumaa nestettä kylläkään kestä (alkaa kuumassa nesteessä pehmenemään).

Kiitokset Matildalle kun sain idean täällä jakaa :)

Ja kolmantena tikkarit, joita tein viime ystävänpäivän aikaan, mutta sopivati oikein hyvin jouluunkin. Idea napattu aikanaan Kasperiinan blogista.


Ei muuta kuin suklaata sulattelemaan :)


4 kommenttia:

 1. Ihania juttuja saa kyllä ihan perus suklaasta paperipillien avulla aikaan! Ja kiitos vielä kauniista sanoista, mukavaa että ideasta tykättiin (': Nuo sydäntikkarit paperipillivarsilla menee kyllä kokeiluun! Niin kauniita (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset vain sinulle, mukavaa aina ideoiden jako ristiin :) Sitäpaitsi armottomana Marianne-fanina nuo sinun versiot vaikuttavat kyllä ihan ekstraherkullisilta :p

   Poista
 2. Millä nuo saadaan kovetettua? Teillä on niin ihania ja söpöjä teippejä yms!☺️��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät tuotteistamme :)

   Nämä ylimmät kovettuivat ihan huoneenlämmössä jo parissa tunnissa. Johtui varmaan siitä, että en tosiaan antanut suklaan lämmön nousta kun hädintuskin sulamispisteeseen :)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin!