26. tammikuuta 2014

Lego pulassa?

Muistatteko Avotakan sisustaman SOS-lapsikylän kohteen Tampereen asuntomessuilla? Muistatteko ne veikeät patterit jotka oli teipattu (teipeillämme) aika päheiksi? Siitä lähtien on pitänyt omaan kotiinkin vastaava teippailu tehdä mutta on vaan sitten jäänyt - kunnes joululomalla inspiraatio iski:


Lastenhuone oli aika luonteva kohde tälle teippailulle. Patteri nimittäin "koristaa" tilaa melko näkyvästi ja miten se menikään - mitä et voi piilottaa, korosta sitä. 

Ensin teippailin ihan vain noita vaaleansinisiä pystyteippauksia, kunnes tuli mielleyhtymä kaltereista. Siitä se ajatus sitten lähti.. Lapsetkin kun tykkää leikkiä nyt kovasti kaikkia rosvo & poliisi juttuja ja legotkin on ihan ykkösiä, joten mitäs jos yhdistäisi kaiken..Leivinpaperille keltaista mt masking teippiä hieman limittäin teipattuna. Netistä hakemaan inspiraatiota ilmeelle. Tussilla ilmeen piirtäminen kasvoihin.  Suun ja silmien päälle vielä valkoista mt masking teippiä ja ei kun kaltereiden taakse asettelemaan. Pelkkä pää näytti vähän tyhjälle joten lisäksi vielä keltaiset kädet kaltereita pitelemään. 

Lego-parka näytti ihan sille kun se yrittäisi sanoa jotain ja mitäs ne yleensä sanovat - HEY! Eikun vielä puhekuplaa tekemään mt valkoisesta masking teipistä ja teksti mustalla tussilla. 

..ja nyt sitten ihan harmittaa että miksipä en tätä jo aiemmin tehnyt. JättiLego on ihan legopöydän vieressä joten on päässyt jo moneen seikkailuunkin mukaan :)

 
Teippailemisiin!

Pari vinkkiä jos innostut pattereiden tuunaamisesta:
 • Washiteippi / mt masking tape sopii VAIN vesikiertopattereihin. Vesikiertopatteri ei kuumene polttavaksi joten ei palovaaraa
 • Aseta "kaltereita" hieman ylipitkät palat ja leikkaa ylimääräiset pätkät pois terävällä veitsellä
 • Jotta värikkäät kalterit tulevat nätisti näkyviin (tässä tapauksessa) keltaisen legoukon päältä, teippaa keltaisen päälle ensin peittävää mt mattavalkoista masking teippiä ja sitten vasta tuo sininen
 • Tähän teippailuun riitti yksi keltainen ja yksi vaaleansininen rulla mt masking teippiä (ja jäi vielä ylikin)

4 kommenttia:

 1. Hauska idea ja lapset varmasti tykkää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, paitsi ilme olisi kuulema saanut olla hurjempi :D

   Poista
 2. Onko tuo ihan paloturvallinen juttu? Mikäli, meilläkin piisais tuunattavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin peruspattereihin - vesikiertoisiin pattereihin, voi teippailla. Itse käytin mt masking teippejä (näitä alkuperäisiä washiteippejä) ja niistä valmistaja kertoi että kestävät +100 asteeseen (celsiusta) asti. Selvittelin tuolloin Avotakka-kohteen aikoihin tämän :)
   Sähköpattereihin ei tokikaan pidä teippailla. Niissä pattereissa onkin ihan ne varoitustekstit peittämisestä muutenkin :)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin!