19. huhtikuuta 2014

Kinderpiirakka

Kinderpiirakka sopii hyväksi vaihtoehdoksi pääsiäisen suklaamunille - ei jää ainakaan makeudessaan suklaan varjoon :p


Kinderpiirakka tehdään näin:

Kinder-Piirakka (pellillinen)

Pohja: 6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 kanista

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä kananmunat yksitellen taikinaan.

Paista 200 asteessa noin 30 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria 
2 keltuaista

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (reilut 5 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri ja keltuaiset yksitellen (laita valkuaiset talteen koristemarenkeja varten). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita kreemillä kuorrutettu piirakka suklaan sulatuksen hetkeksi jääkaappiin, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään. 

 
Washihöyhenet tällä kertaa pajunoksilla
Kuorrutus:
250 g Fazerin Marianne-suklaata sulatettuna
n. 0,5 dl Flora Vanillaa

Sulata suklaa vesihauteessa ja notkista suklaa Flora Vanillalla. Levitä suklaaseos kreemin päälle (aina reilu ruokalusikallinen kerrallaan, jotta saat levitettyä suklaan eikä se ehdi jämähtää liian paksuiksi kerroksiksi).
Koristelumarengit:
2 valkuaista
tomusokeria

Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi ja lisää tomusokeria. Älä vatkaa liikaa tomusokerin lisäämisen jälkeen! Pursota valkuaisvaahto pieniksi keoiksi ja laita uuniin n. 100 astetta n. 1 h. Avaa uuninluukku lopussa jotta marengista tulee kivan rapsakka. 
Ohje on hieman muokattu versio Tarun Kinderpiirakasta.

Tähti ruukun kyljessä liitutaulutarraa ja teksti Chalk Ink liitutussilla

Hyvää Pääsiäistä!

8 kommenttia:

  1. On kyllä murean ja maukkaan näköisiä leivoksia. :)
    Mä ihmettelin mitä kania sinne laitetaan, mutta kyse olikin kananmunasta. :D En oo tuollaista nimitystä niistä ennen kuullut kuin kanis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, näin suurella määrällä voita ja suklaata ei voi mennä vikaan :D

      Pahoittelut hämäyksestä kaniksen suhteen ;) Eräs opiskelukaveri opetti tuon nimityksen vuosia sitten ja on sitten jäänyt elämään, jotenkin kiva lyhenne :)

      Poista
  2. Äippä
    Nam ja maiskis, huippuherkullisen näköisiä :)
    Meillon kyllä lisätty "kaniksia" mm. leipomiseen, siksipä nuo ohjeen kanikset olivat ihan hersyvät :)
    Hyvää Pääsiäisen(loppua) Teippitarhaankin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä myös oli herkullista, vaikka itse sanonkin. Oli ainekset kohdallaan, ja kanikset :)

      Kiitokset ja mukavaa Vapun odotusta!

      Poista
  3. Vaikuttaa tosi herkulta! Voi apua näitä suklaaherkkuja... ihan turmiollista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei ole tosiaankaan kevyimmästä päästä tämä herkku, mutta hyvää sitten kyllä on :)

      Käyttämäni Marianne-suklaan tilalla voi tosiaan käyttää mitä tahansa muutakin suklaata. Perus Kinderpiirakka-ohjeessa käytetäänkin ihan tavallista maitosuklaata. Toimii varmasti hyvin sellaisellakin!

      Poista
  4. Näyttää kyllä niin hyvältä....!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä myös säilyi yllättävän hyvin jääkaapissa - siis että koostumus tai maku ei mielestäni kärsinyt juurikaan. Ja juu, ihan pellillistä ei pystynyt päivässä tai kahdessakaan tuhoamaan, että yllättäen säilyi siinäkin mielessä :D

      Poista

Kiva kun jätät kommentin!