12. tammikuuta 2015

Syötävät lego päät

Lego teemaisiin juhliin saa tehtyä kivat syötävät vaahtokarkkipäät vaahtokarkista, suklaasta ja paperipilleistä.


Eka vaiheessa tarvitset isoja ja pieniä pyöreitä vaahtokarkkeja, veitsen ja tomusokerikuorrutetta (kuva1).

 Leikkaa pienet vaahtokarkit keskeltä poikki, tipauta ison vaahtiksen keskelle tippa tomusokerikuorrutetta ja "liimaa" pieni vaahtokarkki siihen (kuva2). Anna kuivua rauhassa.

Seuraavaan vaiheeseen tarvitset paperipillejä ja legonkeltaista suklaata (kokkipuodeista ainakin löytää).Työnnä pilli reippaasti vaahtokarkkin keskelle (kuva3) ja laita suklaa sulamaan. Suklaa kannattaa sulattaa vesihauteessa - suklaa pysyy näin hyvin sulana koko kuorrutuksen ajan. Kasta sitten vaahtokarkki sulaan suklaaseen ja koputtele ylimääräiset suklaat suklaa-astian reunaan. Laita kovettumaan pystyasentoon (iso lasi jossa paljon sokeria toimii hyvin alustana tässä kuten myös tarjoilussa).

Kun suklaa on kovettunut, ota hammastikku ja koverra tikulla varovasti suklaan pintaan lego päille ilmeitä. Koska kovertaminen oli aika työlästä, menin itse siitä mistä aita matalin ja kaikki legot saivat ihan vaan iloiset perusilmeet..


Ostin mustaa nestemäistä elintarvikeväriä kokkipuodista ja sitten täytin ne kaivertamani kasvot sillä (hammastikun avulla). Niin, alkuperäinen suunnitelma oli toki sutia kasvot suoraan suklaan pintaan tuolla elintarvikevärillä, mutta eihän aine sitten suklaaseen tarttunutkaan.. tämä oli sitten hätäratkaisu. Jos on antaa vinkkiä millä aineella saa kestävää ohuttakin jälkeä kiiltävän suklaan pinnalle, niin vinkki otetaan vastaan :)


Mielestäni näistä tuli aika kivan näköisiä melko helpolla, maistuivat hyvälle ja mikä parasta - pikku juhlijat tykkäsivät kovasti :)

Teippailemisiin!

ps: Tämä postaus liittyy sarjaan Lego-synttärit, edelliset osat löydät:
osa 1: koristeita
osa 2: kakkuja

5 kommenttia:

 1. Hyvä idea :) Täytyy kokeilla ehdottomasti tulevilla 6v- synttäreillä. Hei osaisitko vinkata suomalaista paikkaa, josta voisi ostaa silikonisia legomuotteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut hitaasta vastauksesta..
   Kiva että sait tästä ideaa :)

   Ostin omat muottini ulkomailta ja itseasiassa mulla olisi pari ylimääräistäkin (käyttämättömiä), Legopalikka ja -ukko muotit. Jos haluaisit niitä ostaa / on vielä tarve, niin laita vaikka meiliä info (at) teippitarha.fi, niin voin laittaa kuvaa niistä :)

   Poista
  2. Hei; Olisin myös kiinnostunut silikonisista legopalikka muotteista, onko vielä mahdollista osta? kiitos!

   Poista

Kiva kun jätät kommentin!