14. huhtikuuta 2015

DIY paperipilli valaisin

..tarkemmin sanottuna valaisinkehikko / lampunritilä paperipilleistä tehden.


Tarvitset tähän paperipillejä haluamassasi värissä tai kuviossa, sakset sekä ohutta rautalankaa. Omaani meni 15 kpl mustia paperipillejä, jotka leikkasin keskeltä kahtia (=yht. 30 yhtä pitkää paperipillipätkää).


Itse kehikko voi olla monenkin erin mallinen. Itse päädyin tällaiseen pallon malliseen jossa "niputetaan" aina viiden pillin päät yhteen, kolmio kerrallaan. Tämä mielessä ja ajatus siitä että tarkoitus on tehdä pallo, muodostuu kehikko aika helpostikin. Pujottelet vain rautalankaa pillistä toiseen - näppärää! Jos tarvitset malliin tarkemmat ohjeet, löydät ne englanniksi täältä. 

Jätä lopuksi vielä pitkä häntä rautalankaa jotta saat kehikon kiinnitettyä lamppun kantaosaan.

Huom! Paperipilli on toki palavaa materiaalia, joten älä käytä tällaista kehikkoa siten että kehikko on kiinni itse lampussa! Meillä käytössä led-lamppu.
Ja jos sitten kyllästyttää vaikka nyt tämä musta valaisinkehikko, niin ei muuta kun spray-maalia pintaan ja saat taas uuden näköisen kehikon :)
Ja hieman teippiäkin - johto on niputettu mattavalkoisella mt masking washiteipillä. Hyvin on pitänyt :)

Teippailemisiin!

5 kommenttia:

 1. tosi kiva! tekis kyllä mieli laittaa jotkut helmet tms. noihin liitoskohtiin ettei näkyis noi pillien sisäpuolet noin rumasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Mustat helmet liitoskohdissa tai sitten vaikka mattamustaa mt teippiä silottaisi ilmettä vielä :) Musta pilli on vielä kaikista armottomin, valkoisen kanssa ei ihan samaa ongelmaa olisi.

   Mutta juuri näin on kiva että jokainen voi jatkojalostaa omalla tavallaan vielä :)

   Poista
 2. Loisto idea, tuota lampun varjostinta/ kehikkoa olen ihaillut monessakin blogissa, tässähän tuli nyt melkein ilmainen ko. varjostin, eikä tartte vuosikausia katsella kallista desingiä, Kiitos Teipparit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Juu, edullista on tämä askartelumateriaali ja ylimääräiset pillit voi käyttää sitten vaikka ihan pillinä.

   Mukavia askarteluja :)

   Poista
 3. Mä olen pitkään haaveillut himmelin tekemisestä paperipilleillä, mutten ole koskaan päässyt ajatusta pidemmälle. Ehkä nyt? :)

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!