27. marraskuuta 2011

Tunnelmallista ensimmäistä adventtia!

Muistatteko tämän postauksen, jossa kerrottiin, miten tehdä tekstiä masking tapella? Itse olen tekniikasta nyt kovin innostunut ja testaillut eri paikkoihin. Tein tuolla tekniikalla nyt sitten numeroinnit adventtikynttilöihin. Ohjeet alla :)

Kyllä vaan, meillä on läppärinkin reunat koristeltu mt masking tapella! Kuinkas muuten ;)
Ensiksi valitse fontti mitä haluat käyttää. Kirjoita sitten numerot valitsemallasi fontilla tekstinkäsittelyohjelmallasi. Tässä kohtaa voi sitten oikaista, mutta oikaisu omalla vastuulla ;)
Oikaisureitti:
Ota leivinpaperia ja kiinnitä paperi suoraan tietokoneen näyttöön ja kopioi numeroiden ääriviivat leivinpaperin pintaan. Vedenpitävä tussi tarttuu hyvin.
Suositeltavampi hitaampi reitti:
Tulosta numerot paperille ja kopioi numerot leivinpaperin läpi vedenpitävällä tussilla.


Teippaa sitten numeroiden päälle mustalla masking tapella. Huomaa teipata teipit hieman toistensa päälle, jotta saat teipit näppärästi irtikin (nuoli).

Tältä leivinpaperi näyttää taustapuoleltaan. Eli numerot erottuvat vielä hyvin vaikka teippi on mustaa. Voit leikata sitten numerot viivoja myöten joko saksilla tai askarteluveistä käyttäen.


Tässä lähikuvaa numero ykkösestä. Lähde avaamaan numeroa siltä suunnalta, mistä aloitit teippaamisen. Näin teipit irtoavat nätisti yhtenä tarra-arkkina.


Sitten ei muuta kun numero kynttilän kylkeen ja hieman lisäteippiä koristeeksi. mt masking tape tarttuu todella kivasti kynttiläänkin, mutta lähtee sitten nätisti irtikin :)

Tästä se joulun odotus nyt alkaa, joko teillä on laulettu Hoosiannaa :)

Teippailemisiin!
Ps. ohjeessa käytetyt teipit
Musta masking tape
Musta ja valkoinen masking tape yhdessä
Punainen pistejono masking tape - valitettavasti juuri nyt loppui, tulevalla viikolla tulee lisää!
Porot polka dot taustalla masking tape


2 kommenttia:

 1. Kylläpä on kaunis asetelma, itse teippasin lasimaljakon sisällä olevaan kynttilään kaksi mistelinoksa teippiraitaa ja söpö tuli myös siitä.
  Kivoja vinkkejä ja todella, näitä teippejä on helppo ja nopea työstää : )
  T.Äippä

  VastaaPoista
 2. Kiitokset :)
  Kauniille kuulostaa tekemäsi kynttilä-asetelma! Teipit näkyvät kivasti tosiaan lasimaljakonkin sisältä.

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!