2. joulukuuta 2011

Lumihiutaleita masking tapesta

Koska täällä pirkanmaalla ei  maa vielä valkoisena ole, täytyi lumihiutaleita tehdä itse - ja käsi ylös kuka yllättyy kun kerron että tein ne mt masking tapella ;)

Niin, saisi kyllä sataa lunta jo..
Alku on se sama tuttu, leivinpaperia, washi teippiä ja sakset..


Teippaillaan leivinpaperiin yhtenäinen alue teipillä. Jälleen kannattaa teippiä laittaa vähän aina edellisen päälle (ylimmästä kuvasta näkyykin hyvin tuo kerrostus). Sitten leikataan teipattu alue irti pikku arkiksi ja taitellaan arkki pikku nipuksi. Tämän jälkeen lähdetään leikkaamaan saksilla kuvioita viikatun nipun reunoihin. Alakuvassa hiutaletta jo vähän avattu. Itseasiassa teippi tekee hiutaleesta sen verran paksumman, että välillä auoin hiutaletta leveämmäksi ja leikkasin vain pari päällekkäistä taitosta kerralla.


Lopussa onkin sitten aina ylläri millainen hiutale sieltä paljastuukaan :)


Sitten ei muuta kun leivinpaperin irrotus teipin taustasta ja siirto halutulle pinnalle. Minä kiinnitin nyt ikkunaan. 


Tämän voisi tosiaan toteuttaa hillityn yksivärisestikin tai vain parilla sävyllä, mutta innostuin testaamaan miltä eri väriset teipit tässä näyttäisi. Onhan tuo punakultainen ehkä hieman hassu valinta lumihiutaleeksi :) Taidankin sen vaihtaa kultaiseen tai valkoiseen.

Teippihiutaleet läpäisivät hienosti myös laadunvalvonnan - hyvin pysyivät kiinni ikkunassa, vaikka pieni taapero niitä yritti sormillaan irroitella  :)

Teippailemisiin!

Jutussa käytetty teippejä:
Kultainen masking tape
Mattavalkoinen masking tape (löytyy setistä yhdessä mattamustan masking tapen kanssa)
Timantti punakulta masking tape

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!