29. tammikuuta 2012

Näkösuojia ikkunaan washi teipillä, osa 1

Muistanette tämän postauksen, jossa näytin kivoja näkösuojia, mitä ihan maalarinteipillä oli tehty. Tykästyin tekniikkaan kovasti ja niinpä tein sitten itsekin vastaavanlaiset. Jotta tekin voitte helposti tällaiset tehdä, niin alla ohjetta :) 

Valitse haluamasi washi teippi / mt masking tape. Jotta teippi varmasti riittää, kannattaa teippiä varata riittävästi (yhdessä mt masking tape rullassa on aina 10m teippiä). Ylläolevan ruudun koko oli n. 40 x 70 cm ja siihen meni yhteensä kolme rullaa masking tapea (1 x perusleveä ja 2 x kapea rulla).

Aloita työ puhdistamalla ruutu. Sitten laita ruudun taakse jonkinlainen ruudukko, jotta saat vedettyä teippaukset suoraan. Itse tein nämä teippaukset irtopokiin, joten pokan alle oli helppo pujottaa ruutuarkkia. Itse käytin ruudukkona kontaktimuovin taustapaperia, siinä on kivan kookkaat ja näkyvät ruudut. 

Tein kolmea erilaista teippailua. Tässä ekassa mallissa käytin roosaa mt masking tapea sekä kapeana että perusleveänä. Teippauksen aloitin teippaamalla ensin vaaka- ja pystyviivat sillä perusleveällä teipillä, ruudukkoa apuna käyttäen.


Sitten syntyneeseen ruudukkoon teipataan jälleen pysty- ja vaakaviivoja - tällä kertaa tosin kapealla mt masking tapella. 


Lopullisen muotonsa kuvio saa, kun teipataan taas kapealla mt masking tapella, mutta nyt vinoon molemmilta suunnilta. Alla näkyy myös, mitä teippirullista jäi jäljelle teippaamisen jälkeen.


Viimeistelynä sitten ylitursuavien teippien leikkaus. Itse käytin tähän ihan mattoveistä. 


Ja voilà - valmista on! 


Mies innostui virittämään pokan taakse vähän ledivaloja ja siitä tuli ihan veikeän näköinen sisustuselementtikin. Tällä tekniikalla voi tehdä näkösuojaa suoraan ikkunaan / ikkunalliseen oveen jne, mutta koristella vaikka irtopokiakin (joita varmaan aika moni on nykyään itselleen haalinut :) ). Ja ihanaahan tässä mt masking tapessa on se, että jos sitten teipit haluaa irti, ne lähtevät nätisti jälkeä jättämättä. Näiden työstäminen oli myös todella mukavaa, koska en ihan aina saanut teippiä suoraan menemään. Eli teipin sai aina nätisti irti ja kiinnitettyä uudelleen.

Innostuin tekniikasta niin kovasti, että halusin tehdä lisääkin erilaisia ruutuja. Luvassa siis vielä osat 2 ja 3 :) Niissä näytetäänkin sitten ruudut, jotka ovat esillä myös Talo&Koti -lehdessä 2/2012!

Teippailemisiin!
PS: Teippitarha on mukana Design Market Satama -tapahtumassa 11.-12.2.12 Helsingin Wanhassa Satamassa. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy! Lisää tapahtumasta voit lukea täältä. Löydät meidät B-hallista. Nähdäänhän siellä! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!