8. helmikuuta 2012

Näkösuoja ikkunaan masking tapella, osa 3

Ja sitten (ainakin toistaiseksi) viimeisen ikkunapokan vuoro - eli miten tehdä mt masking tapella (washi teippiä) näkösuoja ikkunaan. Tämän ruudun voit nähdä myös Talo&Koti lehdessä 2/2012, Sanna Halla-ahon jutusta sivulla 57.Tähän pokaan tein kuhunkin ruutuun erivärisen näkösuojan erilaisilla teippaustekniikoilla. Ylin ruutu on teipattu kapealla mt masking tapella.

Ylimmän ruudun teippaus on tehty siten, että ensiksi teippasin aina kolme vaakaviivaa vieretysten (mustat nuolet), niin monta kertaa kun ruutuun mahtui. Tämän jälkeen teippasin samalla tapaa, mutta nyt pystysuuntaan (valkoiset nuolet). Lopuksi vielä tasaisin välein viivoja vinoon niin oikealta kuin vasemmaltakin (pinkit nuolet).

Keskimmäisen ruudun (valkoinen ruutu) teippauskuvio on näistä se helpoin. Ihan vain teippiä tasaisin välein vaakasuoraan ja sitten pystysuoraan. Lopuksi tähtikuvion viimeistelyyn teippejä tasaisin välein vinottain oikealta ja sitten vasemmalta.Tähän ruutuun teippasin mattavalkoisella mt masking tapella ja melko tiuhaan, joten pelkkää ikkunalasia näkyy melko vähän. Eli tällätapaa ikkunaa teippaillen voi itse valita kuinka peittävän näkösuojan haluaa - säätelemällä kuinka tiuhaan teippejä ikkunaan teippaa. 


Alin ruutu (tai yllä olevassa kuvassa vasemman puoleinen ruutu) on teipattu samalla tekniikalla kuin aiemmin esittelemäni roosa ikkunapoka. Tässä ruudussa teipit on vain teipattu tiuhempaan.

Alla vielä kuvaa, miltä teippailut näyttävät ihan vain huoneenvalossa. Kauneiten nämä tulevat kyllä esille luonnonvaloa vasten - kuvioiden pitsisyys kun pääsee silloin kunnolla oikeuksiinsa.

Ja vielä vink vink, kannattaa asettaa teippailun aloittaessa ruudun taakse jonkinlainen ruutupaperi helpottamaan suoraan teippaamista. Itse käytin kontaktimuovirullan taustapuolta. Siinä on hyvät harvat ruudut ja näkyvästi merkattuna.

Aiemmat osat löydät tästä:
Osa 1
Osa 2

Teippailemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!