25. lokakuuta 2012

Esmeraldan blogissa testattiin ChalkInk liitutussit

Olin jo aiemmin ihaillut Esmeraldan blogin kivoja liitutaulumaali-ideoita.  Kun ChalkInkit meille sitten rantautuivat ja kovasti niihin itse tykästyin, halusin vielä jonkun liitutaulu-ekspertin testaavan näitä tussejamme ja niinpä ChalkInk liitutusseja päätyi Esmeraldan blogiin. Ja wow mitä testiraporttia siitä seurasikaan! Tässä referaattia Esmeraldan testailuista. Alkuperäiseen postaukseen pääset tästä.

Kuva: Esmeraldan blogi

Esmeralda oli teipannut mustaa kontaktimuovia eteisen oveen ja näin syntyi näppärä liitutaulu! Kontaktimuovin pinta on sileä ja tasainen joten siitä tussi lähti halutessa helposti pois. Meiltähän löytyy nykyisin puodistamme liitutaulutarraakin jolla tuollaisen kivan taulun saa myös tehtyä. Sen pinta on mattamainen ja sileä, joten ChalInk liitutussi lähtee halutessa mainiosti pois. Liitutaulutarramme toimii hyvin myös tavallisen liidun kanssa.

Kuva: Esmeraldan blogi

Esmeralda oli merkannut tusseilla hauskasti koiran ruokapaikan - seinälle joka on maalattu liitutaulumaalilla. Oikeanpuoleinen kuva sitten taas on tuikkukupista, joka oli maalattu mustalla spraymaalilla. Siitä tussin jälki ei sitten meinannutkaan oikein lähteä - johtunee pinnan jonkinlaisesta huokoisuudesta. Tussi kun lähtee sitä paremmin mitä sileämpi ja liukkaampi pinta on. 

Kuva: Esmeraldan blogi
Ja jos "mustilla" oli merkattu ruokapaikka niin toki Mutsillakin pitää olla :) Tässä Esmeralda on tussannut suoraan mustan ruokapöydän pintaan - näppärä idea! 

Kuva: Esmeraldan blogi
ChalkInk liitutussi tarttuu tosiaan liitutaulun lisäksi peiliin, lasiin, muoviin, metalliin ym. sileisiin pintoihin. Esmeralda merkkasikin tussilla kätevästi lasin - eli tussiteksti paikkakortin asemasta! Ihana idea ja kaunis lopputulos!

Tässä vielä poimintaa Esmeraldan tuotearvioinnista:
"Ensivaikutelma tusseista on, että nämähän on tosi helppoja. Liitutaululle, mihin monesti täytyy saada paljon asiaa, on paljon helpompaa kirjoittaa tussilla kuin perinteisellä liidulla eikä tarvitse kirjoittaa kissan kokoisia kirjaimia. Tussin kärkeä kun käyttää eri asennoissa, saa samalla tussilla ohutta ja paksua viivaa aikaiseksi. Jälki on aika paljon peittävämpää kuin liidun jälki. Toisaalta tietty liidulle tyypillinen rouheus hitusen kärsii, mutta mukavuudessa tussi voittaa perusliidun mennen tullen!
...
Tärkeää on testata ensin, kuinka tussin jälki puhdistuu pinnasta. Mitä tasaisempi pinta on, sen helpommin tussin jäljen saa pois. Meidän iso liitutaulu on aika karkealla seinällä, joku rapattu kiviseinä tuo on. Pinta ei ole läheskään niin sileä kuin levyseinä on, joten puhdistaminen vähän epäilytti. Aluksi piirrettiin aika varovasti, mutta kyllähän jälki aivan kohtuudella irtosi, varsinkin kun laitettiin vähän astianpesuainetta avuksi. Mutta tasaisemmalta pinnalta lähti pois helposti kevyesti pyyhkimällä.
...
Valitsin testiin eri värisiä tusseja. Valkoinen on ehdottomasti eniten käyttämäni, näköjään valikoitui näihinkin vain valkoisella tekstattuja juttuja. Lapset taas ovat innoissaan värikkäistä tusseista. Ainoastaan violetti oli hiukan pettymys, se kun ei juuri näy liitutaulussa, mutta toki sillä voi piirrellä muualle."

Iso ja kaunis kiitos Esmeraldalle monipuolisesta tuotearvioinnista ja aivan huikeista ideoista ja kuvista! Esmeraldan blogissa on aina niin taidokkaita kuvia ja kaunis tunnelma - suosittelen! :) Tästä vielä hänen blogiinsa.
Chalk Ink liitutussit
Niin ja lisää mahtavia vinkkejä minne voisi tussailla saa tuon postauksen kommenteista. Tässä jotain poimintoja: 
Vessan kaakeleihin, lumihiutaleita ikkunaan, sisustustekstejä peiliin, keittiön välitilaan, valokuvakehykseen, häävieraiden istumapaikat vanhaan ikkunaruutuun, Angry Birdseille puu liitutauluseinälle, mustaan hyasinttiruukkuun joulutervehdys. 
Kiitokset vielä kovasti täältäkin kaikille ideansa jakaneille - huikatkaa vaikka komenntilaatikkoon mikäli poimin juuri sinun ideasi :)

Pitäisköhän nyt sitten sanoakin että tussailemisiin :)
ps. Pahoittelut pitkästä postaustauosta. Nyt on ollut niin paljon meneillään että valitettavasti blogi on kärsinyt. Ideoita kyllä pää on pullollaan - no worries ;)


5 kommenttia:

 1. Heippa! Olisin kyselly tosta teijän kaupan liitutaulutarrasta, että kuinka hyvin se pysyy maalatussa seinässä? Meinaan hiukan halvempi tarra rullaantui yön aikana seinästä ittekseen irti :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys!
   Olemme itse teippailleet liitutaulutarraa nyt vain oviin (täysin tasainen pinta) eikä ole ollut merkkiäkään että tarra niistä irtoaisi.

   Teippasin tarraa nyt äsken hieman röpelöiselle liukaspintaiselle maalatulle pinnalle (seinään) ja hyvin näyttää pysyvän. En myöskään putsannut seinää ollenkaan, jotta tulee oikein worst case olosuhteet :)
   Raportoin vielä huomenna miten on käynyt :)

   Poista
 2. Seinään olisi kova hinku saada viikkokalenteri muttei saa maalata :( Josko uskaltaisin teidän tarralla kokeilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vielä testituloksia reilu vuorokausi tarran asentamisesta..
   Liitutalulutarra ei osoita minkäänlaista itsestään irtoamisen merkkiä tuolta "worst case" seinältä.

   Tämä liitutaulutarra on melko kevyttä ja ohutta joten ehkä näinollen jaksaa kantaa painonsa irtoamatta. Toivottavasti pysyy yhtä hyvin myös sinun seinälläsi :)

   Poista
 3. Moikka! Mulla on työpaikalla ylimääräinen isohko puulevy, josta ajattelin tehdä seinälle ilmoitustaulun. Mikäköhän olisi paras musta maali näitä chalk ink tusseja ajatellen?

  Siis paras siltä kannalta, että tarttuu hyvin, mutta on myös helppo pyyhkiä pois ilman pelkoa, että jämähtää kiinni?

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!