20. joulukuuta 2012

Lumiukkosoppa

Nyt mummit, kummit ym. läheiset - silmät kiinni tai jouluyllätys menee teidän kohdalta piloille! Tai esittäkää ainakin yllättynyttä kun tällaisen saatte ;)

Teimme lasten kanssa Lumiukkosoppa-pussukoita viemisiksi. No, ollakseni rehellinen, taisi lasten osuus olla tässä lähinnä maistelijana toimiminen. Hyväähän tämä onkin, piparminttukeppi antaa kivan minttuisen aromin kaakaoon :)

Valmis lumiukkosoppa ja pakatut ainekset
Meidän Lumiukkosopan ainekset olivat: 
Valmis annospakkaus kaakaojuomaa
Pieniä vaahtokarkkipallosia
Piparminttukeppi

Vaahtokarkit pakkasin pieniin sellofaanipussukoihin jotka syntyivät teippaamalla melko helpostikin, näin:


Leikkaa sellofaanista neliön mallinen pala ja laita pienet vaahtokarkit arkin toiseen reunaan. Taita sitten sellofaania vaahtonamien päälle ja sitten vielä pitkäksi jääneet siivekkeet hieman toistensa päälle. Kiinnitä washiteipillä. Leikkaa ylimääräinen sellofaani ja teippaa pussin suu vielä kiinni teippaamalla.

Ainekset sidoin yhteen nippuun ihan vain voimapaperin suikaleella. Kiinnitin suikaleeseen mt masking teippiä ympärille koristeeksi sekä pitämään paketin kasassa.


Paketin mukana tulee pakettikortti, jonka toisella puolella on Lumiukkosopan keitto-ohjeet. Tuon lorun löysin ihan vain googlettamalla. Piparipakettikortit löydät tästä.

Kirja on täynnä kauniita paperisia jouluaskarteluideoita!
Idean lumiukkosoppaan sain Helsingin kässämessuilta Heinikan osastolla, kun tutustuin Maijun ja Heinin uuteen kirjaan Paperista joulun taikaa. Sen sivuilta tuo Lumiukkosoppa pompsahti eteeni ja pakkohan soppa oli itsekin toteuttaa. Kiitokset vielä Maijulle ja Heinille mukavasta rupattelutuokiosta (hei, milloin näiden kahden kanssa muka olisi tylsää :D ). Kirjassa oli muitakin ihania paperiaskarteluja joten kannattaa opus käsiinsä hankkia! Niin ja Maijun blogista löydät myös yhden todella kauniin toteutuksen lumiukkosopalle - klik klik!

Teippailemisiin!

4 kommenttia:

 1. Upea toteutus lumiukkosopastasi. Kivan erilainen ;) Hyvää Joulun odotusta sinulle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu, on tosiaan vähän erilainen :D

   Kiitokset ja ihanaa joulunaikaa sinullekin! :)

   Poista
 2. Ihana idea! Voisin antaa tuollaiset ystävilleni vaikka ensivuonna pikkujoululahjaksi (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itsekin ihastuin ideaan ja oli pakko tehdä oma versio :)

   Kiva idea muuten tuo pikkujoululahja!

   Poista

Kiva kun jätät kommentin!