6. maaliskuuta 2013

Ilmastointiteippiä kuvioituna ja siitä lompakko!

Nyt viimein sitä saa Suomesta - kuvioitua ilmastointiteippiä! Saimme ensimmäisen kuorman tätä uutuutta viime viikolla ja messuille nappasimme teipit heti mukaan (kiitokset kaikille osastollamme kävijöille vielä tätäkin kautta :) ). Nyt nuo kuvioidut roudarinteipit löytyvät verkkopuodistamme - täältä!
Tässä osa kuosivalikoimasta!
Olen ehtinyt tekemään tästä nyt muutamia juttuja joista ekana esittelen sen ilmastointiteippien DIY klassikon - teipistä tehty lompakko!

Ilmastointiteippilompakko - tehty ainoastaan teipistä!
Ilmastointiteippilompakkoa varten tarvitset:
- Sakset / terävä askarteluveitsi
- Leikkuualusta
- Maksu-/ etukortteja sekä seteleitä mittoja varten

Lompakkoa varten teipistä tehdään ikäänkuin kangasta. Teippikangasta saat tehtyä teippaamalla kaksi pitkää teippipätkää vastatusten, muttei aivan päällekkäin, vaan hieman toistensa yli.

Lisää seuraava teippi tuohon valkoiseen liimapintakohtaan, käännä teippikangas ja lisää jälleen uusi suikale samalla tapaa. Näin aina edeten saat tehtyä teippikangasta.

Tätä lompakkoa varten tarvitset lompakon ulkopuolelle kuusi teippisuikaletta ja sisäpuolelle (näkyvissä yläpuolen kuvassa) viisi suikaletta. Kun tuon kokoinen teippikangas on valmis, taita ylimääräiset liimapinnat kuvassa opastetulla tavalla.

Tässä kuvassa teippikangas on jo taiteltuna ja varsinainen lompakkorunko on valmis. Maksukortteja on hyvä pitää teippailun edetessä koko ajan mittana, ettet tee liian pientä lompakkoa.

Sitten tehdään korteille omat taskut. Taskuksi riittää ihan vain yhdet siivut teippiä, joista toisen teipin liimapinta käännetään toisen teipin päälle (=kuvan ylempi teippikäännös). Toisen teipin liimapinta jätetään sellaiseksi koska sillä tasku saadaan kiinnitettyä lompakon runkoon.

Tässä vaiheessa lompakkoon on kiinnitetty yksi korttitaskurivi. Kuvan teksti "liimapinta" osoittaa kohdan, josta korttitasku on kiinni lompakon rungossa. Setelilokero syntyy siitä, kun se alussa pitkäksi teippailtu teippikangas taitettiin.

Toinen korttitaskurivi teipattiin aivan kuin ensimmäinenkin, nyt tuon ensimmäisen taakse. Kortit on hyvä olla käsillä mittoja varten tässäkin vaiheessa.

Kun halutut taskut on lisätty lompakkoon, otetaan sakset ja tasoitetaan reunat.

Jotta kortit ja setelit sitten vielä pysyvät lompakossa, täytyy päätysaumat teipata. Siihen riittää yksi hieman kapeammaksi leikattu teipinpätkä ja sen teippaaminen kiinni kuvan osoittamalla tavalla.

Tässä kuvassa oikeat kortit ja setelit vaihdettu muunalaisiksi messuja varten :)
Teippasin vielä ohuen suikaleen lompakon sisälle tuohon keskelle erottamaan saman kerroksen korttitaskuja toisistaan. Ja näin lompakko on valmis! Tähän malliin tuli nyt kuusi korttipaikkaa sekä setelitasku.

Setelitasku sisältä
Valmiiseen lompakkoon tein vielä tuollaisen kiinnityksen joka näkyy kuvassa oikealla ympyröitynä. Eli pikku pätkä ilmastointiteippiä jonka toinen pää lyhyeltä matkalta kaksinkerroin (=tästä kohtaa teipistä saa otteen lompakon aukaisua varten) ja toinen pää kiinni lompakkoon sellaisenaan. Vaikuttaa ihan toimivalta ratkaisulta. Sillä ainakin näin monikerroksinen lompakko on melko jäykkä ja tahtoo oieta ihan sellaisenaan. Valmis lompakko kannattaakin laittaa pariksi yöksi kirjapinon alle painumaan :)

Teippailemisiin!

8 kommenttia:

 1. Ihan mieletön teippausidea! Pitääkin kurkata noi ilmastointiteipit... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Amerikan ihmemaastahan tämäkin idea on :) Siellä tekevät ihan innoissaan näitä lompakoita ilmastointiteipistä. Pitihän se sitten itsekin kokeilla. Ohje tosin on ihan oma versio, eli näistä on helppoa tehdä ihan omanlaisensakin lompakko :)

   Poista
 2. Upeeta! Olenkin odotellut Suomeen näitä kuvioituja ilmastointiteippejä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Joo, itsekin ollaan tosi innoissaan tästä tuoteuutuudesta ja arveltiinkin että tätä on kaivattu :)

   Poista
 3. Meidän perheessä on sisäpiirin vitsinä että minä äitini kanssa korjaan/asennan kaiken ilmastointiteipillä ja rautalangalla joten tätä on kyllä pakko tilata äitienpäivälahjaksi niin äiskä saa verhovaijerit asennettua vähän nätemmällä teipillä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Aivan ihana tarina ja idea!
   Äitisi varmasti ilahtuu ja yllättyy kun ei tarvitse tyytyä enää hopeiseen ilmastointiteippiin :)

   Poista
 4. Haluaisin tietää kuinka paljon tähän lompakkoon kului teippiä? Ja on tosi hieno lompakko (; luokallani on poika joka toi kouluun itsetekemänsä lompakon jesarista ja olen ihaillut siitä asti näitä lompakkoja ja nyt sitten löysin täydellisen ohjeen itelleni kaikki muut ohjeet on ollu outoja :D ja kuinka paljon tähän kului suunnilleen aikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti alkuun pahoittelut tosi hitaasta vastaamisesta!

   Tähän riitti yksi rulla tuota kuvioitua ilmastointiteippiämme - ja jäi vielä ylikin. Ihan ensimmäiseen lompakkoon meni itselläni n. 40 min. mutta aika lyhenee sitä mukaa mitä enemmän näitä tekee :)

   Tosi kiva kuulla, että ohjeesta oli sinulle iloa! Mukavia lompakon teippailuja!

   Poista

Kiva kun jätät kommentin!