29. maaliskuuta 2013

Pääsiäismunan monet vaatteet

Pääsiäismunat saivat tänä vuonna koristeekseen liitutaulutarraa kahdella eri tapaa..
 ..koristeena nimen alkukirjain, pupun & tipun siluetit. Tässä kuvassa nämä näyttävät kyllä ihan ranskanpastilleille..


Kirjaimet ja hahmot on teipattu liitutaulutarralla. Kirjaimet tasoittuivat nätisti munan pintaan, mutta nuo hahmot jäivät vähän koholleen liitutaulutarran jäykkyyden takia.

Suuret pahviset koristemunatkin saivat pintaansa pääsiäisaiheista kuvaa.
Näiden hahmojen teippaukset on tehty mt masking teipillä. Postauksen ihan lopusta löytyy vielä ohjeet tällaisten siluettiteippausten tekoon. 


Sininen koristemuna sai kylkeensä vapaalla kädellä leikatun sulan liitutaulutarrasta.

Ja sokerina pohjana..
Angry Birds Mignon-munat.. :) Munat on tussattu Chalk Ink liitutuseilla. Mukavasti tarttui tussi tähänkin pintaan. Vinkkinä vielä, kannattaa tussata eka linnun takaosa - antaa tussin jäljen kuivua ja siirtyä sitten linnun etuosan tekoon.

Ja sitten ohjeisiin. 
Mikäli käytät koristelussa mt masking / washiteippejä ja olet tekemässä teippausta värikkäälle pinnalle vaalealla teipillä, mutta haluat että vaalean teipin värit näkyvät raikkaana - teippaa alle peittävää mattavalkoista mt masking teippiä, niin hennotkin värit pompsahtavat hyvin esiin!

Valitse ensin haluamasi kuva ja tulosta se paperille. Esimerkkikuvassa kana. Laita paperin päälle arkki leivinpaperia ja lähde teippaamaan kuvan päälle eka sitä mattavalkoista masking teippiä hieman limittäin (jotta saat tarran yhtenä arkkina sitten myöhemmin irti)..


 ..ja mattavalkoisen teipin päälle kerros kuvioitua washiteippiä (ei tarvitse teipata enää limittäin koska alusteippaus on jo tehty)
 
Ota sitten tulostamasi kuva teipatun leivinpaperin päälle ja leikkaa koko nippu kuvan ääriviivoja myöten.

 Irrota teippaus leivinpaperista ja tarra on valmis!


Tällaisia koristeltuja munia on ihan kiva viedä vaikka kyläpaikkaankin viemisiksi. Lapset nyt varmaan odottaa enemmän niitä yllätysmunia, mutta koristeltu Mignon lienee aikuisten parissa toivotumpi :) Mukavaa pääsiäisen jatkoa! 
ps. viime vuoden pääsiäismunat löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!