13. lokakuuta 2013

Lego synttärit osa I: Koristeita

Legot ovat olleet se juttu meidän pikkuisille jo pidempäänkin. Synttärit järkättiin tänä vuonna sitten lego-teemalla.. Saatoinpa sitten "hieman" itsekin innostua teemasta, joten postauksia lego synttäreistä on tulossa vielä lisää (vaikkei näissä nyt teippejäkään ihan hirveästi ole). Ekana koristeita lego henkeen.

Syyskuu on meillä varsinainen juhlakuukausi. Molemmat murmelit kun täyttävät tällöin vuosia. Niinpä juhliakin tuli järjestettyä useampia ja näinollen korsteitakin siirreltiin aina tilanteen mukaan. Yläkuvan juhlissa ruokapöytä toimitti tarjoilupöydän virkaa, joka sijoitettiin seinän viereen ja koristeet sen ylle..

Seuraaviin kemuihin koristeet siirreltiin ikkunan eteen.. Nuo pom pomit ovat melko painavia, mutta leveämmällä mt masking teipillä ovat pysyneet hyvin katossa (niin, ovat katossa vieläkin.. hups!).

Pom pomit kiinni Eyelet-mt masking teipillä - hyvin pysyy!
Lisäksi paperipillit koristeltiin pienillä legoukon kasvoilla:

Tulostin nuo hauskat kasvot täältä (rullaa tuota sivua alaspäin aika reilusti). Sitten vaan saksilla nips naps irti ja kiinni legonkeltaisella kapealla mt masking teipillä.

Pienillä kamuille oli tarjolla "legopalikka" pillimehuja:


Tulostin keltaiselle paperille nuo lego nappulat ja sitten vaan teipaten kiinni pillimehun ympärille.

 
Lego nappulat löysin täältä (kohta Lego bumps). Niistä sitten itse muokkailin sopiviksi näihin mehutetroihin.

Myös vihreä legomatto / pöytäliina tehtiin juhlia varten. Itse asiassa mr Tarhuri ja lapset tekivät. Ja mikä harmitus, unohdimme koko pöytäliinan ja vasta viimeisiin juhliin muistui mieleen se ottaa esille!!


Tässä on siis ihan vain kuplamuovia, joka on maalattu vihreällä akryylimaalilla. Tämän tarkoitus on siis näyttää vähän kuin Legoalustalta..

Sitten vielä DIY-ohjeisiin..
Lego viirinauha:
Tulosta kivat lego kasvot paperille ja leikkaa irti (meillä leikkauksen suoritti esikoinen <3 ). Löydät kasvoja helposti googlettamalla lego face. 
Kiinnitä kasvot viirinauhaksi teipillä. Teippaa ensin taustapuoli ja lyhemmällä teippipätkällä päälipuolen teipin liimaosan päälle. 


Teippinä käytettiin toki legopalikoilta näyttävää palikka-kuvioteippiä. 

Viirinauhan saat sitten myös kiinni tällä teipillä. Meillä se on roikkunut nyt niin hyllyn reunassa kuin verhojen päälläkin :)


Pom pomit:
Tarvitset silkkipaperia, lankaa / narua ja sakset.


Taittele viiden arkin nippu silkkipaperia pieneksi nipuksi / viuhkaksi. Sitten sido naru viuhkan keskelle. Muista jättää tarpeeksi pitkä naru kiinnitystä varten!


 Muotoile silkkipaperin päät haluamallasi tavalla.


Sitten levitä nippu taas viuhkaksi ja lähde irrottamaan silkkipapereita irti toisistaan --> pom pom alkaa pikku hiljaa muodostua paperi kerrallaan. 

Teippailemisiin!

4 kommenttia:

 1. WAU!!! Onpa huippuhienot Lego synttärit olleet!!!
  Kyllä pikku "murmeleilla" on aivan huippu osaava/viitseliäs äippä:)
  Itselläni noin kivat pom pomit saisivat olla vaikka ympäri vuoden:)
  Innolla odotan uusia postauksia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos :)
   Juu, näitä askarteluja on vaan niin kiva tehdä, että lähtee helposti lapasesta välillä :)
   Pom pomit meillä edelleenkin katossa myös :D

   Poista
 2. Voi Wau! Meillä on vielä synttäreihin aikaa, mutta olinkin jo kelaillut, että ne olisi myös lego-teemalla. Täältähän sain oivia vinkkejä aiheeseen! Onnea koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla että näistä voisi olla apua synttäri-suunnitteluihisi! Ja joo, ihan hyvä aloitellakin hyvissä ajoin, niin ei tule viime hetken paniikkia :) Haittapuolena tosin että sitten saattaa jo unohtaa mitä kaikkea rekvisiittaa on tullut tehtyä - näin kävi meillä tosiaan tuon lego-pöytäliinan kanssa..

   Kiitokset onnitteluista :)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin!