6. helmikuuta 2015

Ystävänpäiväkortti ja -lahja washiteipin avulla

Mitäpä jos yllättäisit ystäväsi tänä vuonna itsetehdyllä kortilla ja pikku lahjalla - kirjanmerkillä. Kierrätyshengessä näiden kirjanmerkkien pohjina käytetään kierrätyskirjekuoria!


Aloitetaan ensin helpommasta, sydämenmallisesta kirjanmerkistä,
Sydänkirjanmerkkiä varten tarvitset (kierrätys)kirjekuoria, teippiä (esim. washiteippiä / kuvioitua ilmastointiteippiä / glitterteippiä) ja sakset.Ota yksi kirjekuori ja teippaa kuori kulmastaan, edestä ja takaa.

 teippinä kuvioitu ilmastointiteippi

Jos teipin kuvio "vaatii", niin teippaa teippi kirjekuoren reunojen yli kuten alla.

viiriteipin löydät täältä

 Kun olet teipannut etu ja takanurkat kirjekuoresta, leikkaa "sydän esiin". Jos teippaus oli kuten ylemmässä mallikuvassa, riittää että leikkaat vain sydämen kaaret. Jos taas teippaus piti tehdä kuten tuossa yläpuolen kuvassa, niin huolittele myös kirjekuoren nurkkareunat, mutta varo ettet leikkaa kuoren nurkkia auki!

karttateipin löydät täältä

Itse sydänkirjanmerkki on jo sellaisenaan kiva antaa, mutta jos haluat liittää siihen vielä kortin niin yllä pari helppoa ideaa ystävänpäiväkortiksi kirjanmerkin kanssa. Pujota kirjanmerkki kortin nurkkaan.

Sitten ohje hieman monimutkaisempaan kirjanmerkkiin, timanttiin,
Tähän malliin tarvitset valkoisia (kierrätys)kirjekuoria, mt masking washiteippiä tai mt CASA teippitapettia, tussin, leivinpaperia ja sakset.

Laita leivinpaperi kirjekuoren kulman päälle ja hamottele siihen timantin malli tussilla. Teippaa sitten leivinpaperin toinen puoli mt CASA teippitapetilla (= koska on leveämpää, niin ei tarvitse niin montaa palaa).Leikkaa sitten leivinpaperista aina "timantinpala" kerrallaan, aloittaen ensin reunimmaisista paloista. Jätä timantinpalojen väliin aina pieni rako kun kiinnität niitä kirjekuoreen. Sommittele leikkaamiasi paloja aina ennen teipin kiinnitystä. Leikkaa tarvittaessa timantinpalaa reunastaan vielä hieman jotta saat nätin raon palojen välille. Kun timantti on valmis - leikkaa timantti kuoresta irti timantin yläreunaa pitkin!Tässä mallikuva miten tehdä jos käytät normilevyistä teippiä - teippaile teipinpätkät hieman limittäin toistensä päälle - näin saat tavallaan yhden ison teippiarkin.

No minkäslaisia kortteja näille timanteille sitten tekisi..


Ei voi mitään, mutta niin vaan alkoi Cheekin kipale päässä pyörimään kun näitä askarteli, saattoi hieman vaikuttaa toisen kortin tekstiin ;) Toinen tunnettu timanttikappale on "Diamonds are a girl's best friend" mutta sellainen viesti ei nyt oikein ystävänpäivään sovi :D

Niin, ja laita vielä korttiin vihjeteksti kirjanmerkin alle, niin ystäväsi ymmärtää vielä että mihin sydän / timantti on tarkoitettu :)

 
Tällä samalla leivinpaperi-tekniikalla voi tehdä timantteja vaikka seinällekin!

Tässä vielä kirjanmerkit in action :)


Teippailemisiin!

2 kommenttia:

  1. Kiitos timanttisesta ohjeesta timanttiin! (: näitä pitääkin alkaa väsätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyva, kiva kuulla etta tykkasit! Mukavaa vasailya!

      Poista

Kiva kun jätät kommentin!