19. huhtikuuta 2015

Paperipilleistä koruja

Tästä ideasta on kiittäminen mr Teippitarhaa. Teippailin mt masking-teipistä kaulakorua kun mies tokaisi että mitä jos käyttäisit teipin asemasta paperipilliä - pitihän sitä testata :)


Ja onnistuihan se! 

Samalla tekniikalla teet koruja eri tarpeisiin, rannekoruista pitkiin kaulakoruihin. 


Paperipillikoruun tarvitset:
Paperipillejä
Klemmareita
Ohutta rautalankaa
Sakset
Kärkipihdit

Paperipillikorun teko alkaa sillä että leikkaat paperipillistä hieman klemmaria lyhempiä pätkiä. Leikkaaminen on helpompaa kun litistät pillin ensin sormella litteäksi (pilli litistyy kuitenkin klemmarinkin ympärille, joten litistäminen ok). Pujota sitten pillinpätkä klemmarin päälle. Mikäli klemmari on paksumpi kuin pilli, lististä klemmaria hieman leveyssuunnassa kärkipihdeillä - pilli sujahtaa helpommin klemmarin päälle. 


Pujota sitten uusi klemmari kiinni paperipilliklemmariin ja päällystä myös tämä paperipillin pätkällä. Siihen taas perään uusi klemmari jne. jne. niin pitkään että olet saanut halutun pituisen koruketjun.

Pitkän korun päät voit kiinnittää toisiinsa rautalangalla (=ei tarvetta avata), mutta pienemmän korun kiinnitys hoituu klemmarilla.Laita vain lyhyt pillinpala kiinnitysklemmariin - näin saat sujautettua kiinnitysklemmarin edeltävään klemmariin (ylempi kuva) ja sitten "suljettua" työntämällä pikkupillipalan klemmarin keskelle (alempi kuva).

 Lisälenkkejä koruun teet kiinnittämällä lenkit rautalangalla haluttuun kohtaan (postauksen ylimmän kuvan kaulakoru).

Vaikka pillit ovat ohutta kartonkia, olen yllättynyt näiden hyvästä kestävyydestä. Joulun aikaan tein ID-kortille jouluteemaisen nauhan ja nyt kevään tullessa vaihdoin pastelleihin :) Hyvin ovat molemmat kestäneet.

Seuraavaa joulua odottamassa :)

Niin ja palataanpa vielä niihin teippikoruihin..

Klemmareista ja mt masking washiteipeistä saa tehtyä helposti koruja myös. Tarkemmat ohjeet siihen tapaan löydät vanhasta postauksesta - täältä.

Teippailemisiin!

2 kommenttia:

Kiva kun jätät kommentin!