2. huhtikuuta 2016

WC:n facelift teippitapetilla

WC:n kulahtanut ilme kaipasi piristystä, mutta vielä ei olisi aika remontille. No, mitäpä tekee Tarhurit - tarttuvat teippiin ja tekevät faceliftin sillä :D Huomaatko mitä kaikkea kuvassa on teipattu?*Suurimman muutoksen kokivat kaakelit. Kaakeleissa oli 'kiva' tummansininen kaakeliboordi ja se peitettiinkin mattavalkoisella mt Casa teippitapetilla. Teippitapetti tarttuukin tosi kivasti myös kaakeliin. 
Kaakelin teippaaminen on tosi helppoa, seuraa vain kaakelin reunaa ja teippailee menemään. Toisella kädellä hyvä silotella teippi kiinni pintaan. Jos sitten menee jotenkin vinoon, ei muuta kun irrottaa ja teippaa uudelleen. Meidän kaakelit oli nyt 15 cm leveitä, joten käytin 20 cm teippitapettia. Alareunan leikkasin pois mattoveitsellä. Alla ohjeet nurkkien teippaukseen.
Myös peilikaapin mäntyinen otin teipattiin - tähän käytin mattavalkoista mt masking washiteippiä. On siis aivan samaa materiaalia kuin mt Casa teippitapetti, mutta kapeampana.Aikalailla raikastaa ilmettä näin pienikin muutos, vai mitä? 


Myös vetimet menivät vaihtoon..Ja käsipyyhkeille ruuvattiin pitkästä vetimestä (!!) teline avohyllyn eteen. Pikkuväkikin ylettyy näihin nyt paremmin.
 Tässä vielä vieretysten kuvat vessasta ennen ja jälkeen..
Juu, ei ole mikään unelmavessa vieläkään, mutta ei särje silmiä enää niin pahasti kuitenkaan :D
Nämä jälkeen -kuvat on otettu nyt reilut 1,5 vuotta teippailun jälkeen - hyvin pysyvät teipit kiinni edelleen. Ei repsota mistään. Teipattua kaakelia voi myös pestä normaalisti, joten puhtaanapitokin onnistuu hyvin.
Kaakeleiden teippaukseen tarvitset vain mt Casa teippitapettia, mattopuukon, sakset ja hieman aikaa. Tuunaus näillä on tosi nopeaa ja sitten jos kyllästyttää jossain vaiheessa, ei muuta kun teipin nurkasta kiinni ja irrotus - ei jää liimatahmaa. Sopii siis vaikka vuokrahuoneistonkin tuunaukseen hyvin. 

Teippailemisiin!


* Kaakeliboordi ja peilikaapin otin on teipattu. Myös pieni hajuvesipullon on saanut teippikuorrutuksen, uusimmissa kuvissa pullo on sininen, vanhoissa kirkas - tämä oli pikkuteippareiden yllätys äidilleen <3 :D
 
Huom! Mattavalkoinen mt Casa teippitapetti ja masking washiteippi ovat peittäviä, mutta jos kaakelissa olisi ollut jokin kuvio, kuultaisi se todnäk teipin läpi.

9 kommenttia:

 1. No vau, olipas kätevä remontti!
  Näistä teipeistä on kyllä vaikka mihin! Viimeksi "korjasin" mattavalkoisella yhden ikkunalaudan, joka melamiinisena oli jo lähtökohtaisesti ruma, mutta kun kissat ovat siihen hypätessään onnistuneet kynsillään irroittamaan osia reunalistasta, niin se oli jo suorastaan kamala. Nyt se on ihan siisti teipattuna, eikä ainakaan vielä yhtään kissankynsistä kärsineen näköineen, vaikka on jo jonkin aikaa ollut paikoillaan ja siihen joka päivä hypitään!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sirpa kun jaoit tämän kivan teippailu-jutun, kivat kissat :) Hyvä että sait teipistä apua somistamaan reunalistaa ja mainiota että on kestänytkin hyvin :)

  VastaaPoista
 3. Pieni mutta suuri muutos, huomattavasti raikkaampi. Itse jatkaisin muutosta vielä hieman ja siirtäisin käsisuihkun alemmas, jos mahdollista. Koittaisin vielä vaihtaa käsipyyhkeet värillisiksi :)

  Hieno juttu että saa helposti ja nopeasti muutosta aikaan teipillä, sen suurempia nikkaroimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna kivoista vinkeistä miten voisi työstää vessaa vielä eteenpäin :) Seuraava steppi meillä on ihan remontti, joten tämä oli tällainen pika-apu ensihätään (no.. kohta kaksi vuotta tosin ollut nyt teipattuna :D).

   Joo, se itseäkin näissä teipeissä miellyttää, että voi tuunata vanhaa enemmän oman näköisekseen - aina ei tarvitse ostaa uutta tai ryhtyä suureen urakkaan :)

   Poista
 4. On kyllä vieläkin aivan järkky ja vielä tuo halpa teippaus tekee siitä elämäm koulu hlö:n vessan...hyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi kommentistasi - Hmm.. moni kyläilijä on kyllä erehtynyt luulemaan teippejä valkoiseksi kaakeliksi, että hyvin ainakin livenä on hämännyt :D

   Poista
 5. Niin ja se,että tehdään kaikesta valkoista ei tee siitä fiinimpää päin vastoin.Luulisi,kun käytössä on kymmeniä teippejä,että vähän saisi väriä ja kuviota niin ei...Veetään kaikki valkoseks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä teippailussa hain vessaan seesteisempää ilmettä ja kun suurin osa kaakeleista on vaaleansinistä, oli valkoinen omaan silmään miellyttävin valinta. Myönnän että vähän laimea valinta kun olisi voinut jotenkin repäistäkin, mutta näillä nyt mentiin.. Hmm, tästäpä tulikin ajatus että pitäisköhän teipatakin vähän reippaammilla kuoseilla juuri ennen remonttia ja postata sitten ikäänkuin jatkotarina.. Laitetaanpa harkintaan :) Kiitos siis vinkistä!

   Poista
 6. Minä en ole edes ikinä kuullut tuollaisesta, mutta hyvän näköistä jälkeä sillä kyllä tuli.
  Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!